MENU

Dobrine

Naša zgodba

in poslanstvo

Ustvarjanje okusov, ki bodo v vaše domove prinašali toplino, veselje, smeh in ljubezen je naša največja želja.

Odtis

pristnosti

Da bi lahko uživali v odičnih okusih kruha in pekovskih izdelkov res ne potrebujemo veliko. Kakovostna moka, voda in sol so nujna podlaga, da z veliko ljubezni iz droži lahko ustvarimo prave dobrote. Res pa je, da se nam ob tem ne sme nikamor muditi. Ustvarjanje z drožmi je proces, ki nam ne dovoljuje, da bi ubirali bližnjic. Testo mora imeti dovolj časa, da bakterije in kvasovke opravijo svoje delo, saj le tako lahko zagotovimo poseben okus in hrustljavo skorjo pekovskih izdelkov.
Izboru mok namenjamo zelo veliko pozornosti, zato v naših dobrotah ne boste našli nobenih drugih dodatkov za izboljšanje okusa. Polnovredna mleta žita za nas pripravijo v Sorževem mlinu, belo moko pa v Brinečevem mlinu na Rečici ob Savinji. Ker se žitom že od vsega začetka daje veliko pozornosti, se jih zmelje na kamen in preseje ročno, se vsa ta energija prenese tudi v naše izdelke.

KO SPOZNAŠ NAŠE
DOBROTE veš zakaj
je pri nas tako
ZELO dobro!

DRUŽINSKO

poslanstvo

Ljubezen do kuhanja je Luku, snovalcu naših pekovskih in kulinaričnih dobrot, bila položena že v zibelko. Babici, ki je bila kuharica, je že kot zelo majhen z veseljem posodil svoji dve ročici, kadar je pripravljala obroke za domače. Ob pripravi potic, peki tort in drugih dobrot si je Luka hitro nabiral številna znanja in izkušnje, ki jih je s pridom uporabil pri svojem šolanju.

 

Ker je njegova ljubezen do ustvarjanja v kuhinji tako močna, je v njej z leti začela uživati tudi žena Tina. Prav ona danes skrbi, da je vzdušje v njuni butični prodajalni tako prisrčno, domače in polno topline.

Okusi nase

dobrote

01

02

06

07

Dobrodošli
na Dobrinah

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z privolitvijo gumba “Nadaljuj” se strinjate z piškoti. 
Za več informacij glede pišktov lahko pogledate tu.